Rozmetadla F8 / F10

Rozmetadlo průmyslových hnojiv Bredal F8/F10

Rozmetadla F8/F10 jsou vyvinuta pro pracovní záběry 24 m a vyšší, kde je třeba ošetřit i klíny a rohy pozemků. F8 a F10 jsou specializovaná rozmetadla pro profesionální využití, kde efektivita a výnosnost hrají významnou roli. Rozmetadla jsou konstruovaná tak, aby splnila různé požadavky pro variabilní změnu dávky, souvraťové rozmetání, rozmetání v klínech a na již částečně aplikovaných částech pozemku. Rozmetadlo je ovládáno pomocí ISOBUS systému s nově vyvinutým softwarem. Oba typy jsou vyvinuty jako tažená rozmetadla s kapacitou zásobníku 5700 litrů pro F8 a 6600 litrů pro F10.


KONSTRUKCE

Rozmetadla Bredal jsou charakteristická robustní konstrukcí a byla vyvinuta pro profesionální využití. Každý komponent byl vyroben s maximální pečlivostí, tak aby byla zaručena optimální spolehlivost a maximální odolnost pro co nejdelší životnost rozmetadla. Rozmetadla F8 a F10 jsou dodávána s náboji kol s 10-ti šrouby. Nápravy se dodávají v několika provedeních dle požadovaného rozchodu kol. Celá konstrukce stroje je provedena pro vysokou odolnost i v nejtvrdších polních podmínkách. Všechny lakované části rozmetadel Bredal jsou lakovány 2 vrstvami práškového laku, který poskytuje odolnou povrchovou vrstvu a dobrou ochranu proti korozi.


BREDAL F8

Rozmetadlo F8 lze dodat s různými typy a velikostmi pneumatik. Nabízí vysokou průjezdní světlost pod rozmetací jednotkou s rozmetacími disky ve výšce přes 1 m. Díky modulární konstrukci stroje je možné dodat i stroj s vysokou průjezdní světlostí. Stroj jej dodáván se dvěma pásovými dopravníky, které jsou nezávisle ovládané, což umožňuje aplikaci rozdílné dávky na pravou a levou část stroje. Poloha spádových desek je ovládána pomocí elektromotorů a je automaticky ovládána počítačem rozmetadla. Jakmile se nastaví požadovaný pracovní záběr, spádové desky se automaticky nastaví do požadované polohy. Na rozmetadle F8 je poloha spádových desek nastavována individuálně pro každý pásový dopravník tak, aby bylo dosaženo rovnoměrné aplikace hnojiva na souvrati. Počítač ovládá polohu spádových desek a je vybaven vestavěným softwarem pro automatické nastavení průtoku, takže poloha spádových desek je automaticky regulovaná dle aktuálního množství hnojiva, které protéká systémem dávkování. Prakticky to znamená, že nedochází ke změně rozmetacího obrazce bez ohledu na množství hnojiva v zásobníku.


BREDAL F10

Rozmetadlo F10 lze dodat s různými typy a velikostmi pneumatik a s rozchodem kol od cca. 1950 mm a  více. Plastové blatníky kol jsou dodávány jako doplňková výbava na přání pro většinu dodávaných pneumatik. Ovládací systém stroje je vybaven vestavěným čidlem naklonění, na základě kterého je prováděn přepočet váhového množství hnojiva v zásobníku tak, aby zobrazení hmotnosti hnojiva v zásobníku odpovídalo i při práci ve svažitém terénu. Pomocí čidla naklonění je také prováděna korekce dávkování hnojiva tak, aby byla vždy aplikována požadovaná dávka, bez ohledu na to, zda se stroj pohybuje do kopce nebo z kopce. V případě, že je stroj vybaven systémem vážení, proces řízení dávky je monitorován a non-stop upravován. Čidla na stroji, např. čidlo otáček rozmetacích disků, čidlo rychlosti pásového dopravníku, atd. jsou chráněna v nerezových krytech. Všechny kabely čidel, hmotnostní čidla, atd. jsou vedeny v ochranných obalech pro dosažení jejich maximální ochrany.


TECHNICKÁ DATA

Model F8 F10
Kapacita 5,70 m3 6,60 m3
Kapacita zásobníku s nástavbou 23cm 7,50 m3 8,60 m3
Kapacita zásobníku s nástavbou 50 cm / 11,60 m3
Pohotovostní hmotnost 3.200 kg 3.800 kg
Celková délka 6.600 mm 6.600 mm
Standardní rozmetací jednotka SPC4500-2 SPC4500-2
Délka zásobníku 3.916 mm 4.016 mm
Šířka zásobníku 2.000 mm 2.200 mm
Minimální ložná výška 2.475 mm 2.385 mm
Maximální ložná výška 2.975 mm 3.155 mm
Min. šířka na vnějšku kol 2.250 mm 2.250 mm
Max. šířka na vnějšku kol 2.800 mm 2.800 mm
Největší možný průměr pneumatik Ø 2.100 mm Ø 2.100 mm

FOTOGALERIE BREDAL F8


FOTOGALERIE BREDAL F10    


VIDEO BREDAL F8/F10


PROSPEKT F8

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.